4 KEBAIKAN MINUMAN PENAMBAH TENAGA YANG KEKALKAN ELEKTROLIT BADAN TANPA GULA BERLEBIHAN

May 20, 2018

Assalammualaikum wbt

Selamat hari Ahad. Panas sungguh Ahad hari ni. Hehe.

Seperti yang kita tahu, tak lama lagi kita akan berpuasa selama sebulan di bulan Ramadhan.

Pasti ramai yang dah start cari solution macamana nak hadapi haba yang mencanak ni semasa puasa.

Pastikan dahulu, kita tahu apa perlu diamalkan semasa puasa melalui tips pengambilan makanan semasa puasa ni.

Salah satu yang kita boleh amalkan, yang terbukti selamat ialah PERFOMANCE DRINK ORANGE FLAVOUR


APA ITU MINUMAN ISOTONIK PERFOMANCE ORANGE?


Perfomance drink pertama kali diperkenalkan di Universiti Yale oleh saintis Shaklee untuk membina projek Daedalus.

Daedalus ialah penerbangan menggunakannkuasa manusia sepenuhnya.


Selain itu, Performance Drink juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

 Ia merupakan salah satu rekod dan bukti kehebatan Performance Drink.

Performance Drink juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.

Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara termuka juga memilih Performance Drink sebagai minuman tenaga pilihan utama mereka.

Terbaru, satu satunya atlit luncur ais Malaysia, Julian Yee juga antara salah seorang yang mengamalkan PD.

OPTI CARB MEMBANTU MEMPERKUATKAN LAGI KANDUNGAN PERFOMANCE DRINK

OptiCarb merupakan rumusan eksklusif yang telah dipatenkan di dalam PD .

Ia berupaya meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan meningkatkan sirkulasi dalam bendalir badan.


KEBAIKAN UTAMA PERFOMANCE DRINK UNTUK KEKALKAN BENDALIR

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Perfomance drink dapat mengelakkan dehidrasi semasa badan kita bersukan. Ia menggantikan air yang hilang dan sekaligus memberikan tenaga pada otot

Pengambilan PD semasa bersukan juga  dapat memanjangkan masa kita betlatih tanpa mencederakan otot.

Jika ada ibu bapa yang punya anak aktif bersukan, PD ini WAJIB ada di rumah.

2. Membekal Tenaga Dan Daya Tahan Fizikal

Perfomance drink dapat mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh. Ini dapat mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.

Perfomance drink mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesiym dan chloride.

Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan beriklim tropika juga mereka yang bekerja seharian.

Haa, bukan atlit semata yang boleh ambil tau. Hehe. Kita yang kerja, atau suriruamh pun boleh amalkan.

3. Mengelakkan Dehidrasi Pada Badan

Perfomance drink sangat sesuai diambil sekiranya kita seorang yang sering berpeluh.

Pada cuaca yang sangat panas, perfomance drink bantu elakkan badan tlkekurangan air. Strok haba boleh dielakkan dengan pengambilan PD ni.

Selain tu, dapatlah bonus kulit lebih lembap dan badan lebih bertenaga kan😘

4. Tidak Mengandungi Gula Berlebihan

Pada kebiasaannya kan, kita cenderung pilih minuman berkafein untuk elak penat dan beri tenaga.

Namun, minuman berkafein tidak membantu badan menjadi lebih cergas mahupun lebih sihat.

Perfomance Drink mempunyai kandungan gula yang rendah, tapi tetap dapat memberi tenaga buat kita.

SIAPA YANG PATUT AMBIL PERFOMANCE DRINK NI


  • Yang aktif bersukan
  • Mereka yang berpuasa
  • Mereka yang ada masalah dehidrasi disebabkan muntah, dan cirit birit.
  • Yang akan menjalani pembedahan
  • Selepas pembedahan yang tak bolrh makan
  • Mereka yang mempunyai masalah gula rendah
  • Mereka yang ada masalah pitam
  • Anak anak yang sudah mula berpuasa

Klik di bawah untuk promosi Perfomance Drink.

Sekiranya perlu untuk konsultasi dan bantuan, boleh hubungi saya di bawah.


Klik >>TESTIMONI PENGGUNA PERFOMANCE DRINK


Semoga membantu,
Nida
891274



You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty