6 NUTRISI LENGKAP UNTUK IBU HAMIL AMALKAN BAGI MENGELAKKAN PELBAGAI MASALAH KEHAMILAN BERLAKU

February 21, 2018

Apabila disahkan hamil sama ada melalui ujian kendiri atau pemeriksaan doktor, perkara yang pasti akan berubah ialah pola pemakanan kita seharian.

Betul kan?

Saya percaya, setiap bakal ibu akan terus mengambil kira keperluan makanan untuk diri sendiri dan bayi dalam kandungan.

Teringat semasa hamil anak pertama, kami sangat gembira.

Apa taknya ia adalah kehamilan selepas keguguran, 6 bulan sebelumnya.

Seminggu sebelum ujian kehamilan dibuat saya dah ada instinct yang diri ini preggy (semua anak pun begitu).

Rindu lah masa masa bahagia tu. Hehe


MENGAPA IBU PERLU MENGUBAH POLA PEMAKANAN APABILA DISAHKAN HAMIL

Pola pemakanan ialah susunan makanan memgikut keperluan nutrisinya yang betul.

Secara ringkasnya, apabila disahkan hamil semua ibu pasti akan dapatkan makanan terbaik untuk perkembangan bayi.

Nutrisi yang mencukupi juga membantu janin membesar dengan sihat, dengan minimal risiko kesihtan yang perlu dilalui.


6 NUTRISI YANG PERLU DIAMALKAN OLEH IBU HAMIL BAGI MENGELAKKAN MASALAH SEMASA KEHAMILAN 

Nutrisi yang seimbang semasa hamil membantu para ibu untuk mengurangkan masalah kehamilan.

Antara masalah kehamilan yang biasanya berlaku ialah keletihan melampau, buasir semasa hamil, sembelit, masalah kencing manis, darah tinggi, kencing kotir dan banyak lagi.

Kadangkala, selain daripada faktor hormon, diet pemakanan yang tidak seimbang dan tidak mencukupi boleh menyumbang kepada berlakunya perkara ini.

Dalam rangakaian suplemen Shaklee yang dibuat dari sumber semulajadi dan selamat untuk semua peringkat umur, terdapat 6 nutrisi yang diperlukan oleh para.ibu semasa hamil.

1. Protein 

Ramai yang takit untuk ambil sumber protein di awal kehamilan.

Namun, protein lah yang membamtu sel sel janin menjasi lebih sihat dan terbentuk dengan baik.

Sumber protein yang terbaik semestinya daripada ESP, Energyzing Soy Protein yang menjadi kegemaran ramai.

ESP Shaklee kaya dengan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan, memberikan tenaga, index glisemik rendah yang sesuai diambil oleh ibu yang ada maaalah gdm, beberapa elemen penting lain.

Baca: Keistimewaan ESP Shaklee Sebagai Sumber Protein Utama.

2. Sumber Asid Folik

Umum tahu, asid folik dapat mengelakkan masalah spina bifida iaitu kecacatan pada saraf tunjang bayi.

Asid folik boleh didapati dari sumber vitamin B. Vitamin B juga membantu regulate enrergy yang diperlukan olrh tubuh.

Bcomplex Shaklee merupakan sumber vitamin B dan asid folik yang turut membantu mengawal tekanan dan memberi tenaga pada ibu hamil.

3. Kalsium

Kekurangan kalsium akan menyebabkan masalah tulang dan gigi. Keperluan kalsium ibu hamil melebihi keperluannya semasa tidak hamil.

Ostematrix Shaklee diperkaya dengan Magnesium yang membantu elakkan sembelit dan buasir semasa hamil.

Vitamin D pula membantu penyerapan kalsium ke dalam badan.

4. Vitamin C

Vitamin C membantu para ibu tingkatkan imunisasi badan semasa hamil.

Ibu hamil perlu tingkatkan imunisasi dan mengelakkan jangkitan virus.

Almaklumlah, semasa hamil kita tidak dapat mengambil ubat sewenang wenangnya kan.

5. Minyak Ikan

Kajian menunjukkan yang minyak ikan sememangnya diperlukan untuk perkembangan otak yang sihat.

Selain itu, minyak ikan membantu para ibu kawal berat badan semasa hamil.

Kandungan EPA dan DHA dalam.minyak ikan Shaklee membantu perkembangan otak yang sihat.

Baca: 6 Sebab Mengapa Minyak Ikan Shaklee Patut Menjadi Pilihan Ibu

6.  Zat Besi

Semasa hamil, ibu mengepam 50% lebih darah berbanding biasa.

Oleh itu, kandungan zat besi perlu memcukupi untuk pembentukan sel darah merah.

Sel darah merah (hemoglobin) yang kurang menjurus kepada masalah anemia dan membawa macam macam masalah kehamilan kelak.

Kita perlukan darah untuk mengangkut oksigen dan nutrisi pada bayi. Terdapat kes kekurangan sel darah merah, yang menyebabkan keguguran dan kelahitan pra matang.

HB Nida cantik je masa hamil. Alhmadulillah, walaupun pada kehamilan ketiga Nida selalu takde selera makan.

Baca : Ikuti Pengakuan Ibu Yang Sentiasa Low HB Untuk akhirnya mengambil Vitalea Sebagai Sumber Zat Besinya.


Ke enam enam jenis nutrisi ini sangat diperlukan oleh ibu ibu semasa hamil.

Bagaimana kita nak cari, nutrisi lengkap ini? Adakah dari pemakanan semata mata?


SET HAMIL PREMIUM SHAKLEE MEMBANTU MENAMBAH NUTRISI PADA IBU HAMIL

Set hamil Shaklee lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan.

Saya memilih set hamil Shaklee berbanding suplemen lain, kerana set hamil Shaklee dah terbukti berkesan membantu saya menjalani perjalanan kehamilan dengan baik.

Ramai ibu yang dah merasa kebaikan set hamil Shaklee ini.

TESTIMONI SET HAMIL PADA IBU IBU




Para ibu boleh buat tempahan dengan klik link di bawah~

Order Set Hamil
Order Set Hamil
Order Set Hamil

Selepas buat pembelian pada link tersebut, boleh lah contack Nida pada link wasap di bawah k

Tanya Set Hamil

Boleh juga contact Nida untuk pertanyaan dan bantuan pembelian.

Semoga ibu ibu mendapat manfaat dari suplemen Shaklee ini.

Happy Pregnancy

Love,
Nida
891274
0165842330

Your Business Mentor and
Health Consultant

#shakleesandakan
#sethamil












You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty