TIPS MENYUSUKAN ANAK MENJADI LEBIH MUDAH DAN IBU INI KURANG BERASA LETIH. BAGAIMANA DIA MELAKUKANNYA?

November 18, 2017Salah hujung minggu semua.

Lama dah Nida tak kongsi tentang kisah proses penyusuan berjaya dari ibu-ibu.

Menyusukan anak adalah satu proses ang menuntut ibu ibu untuk banyak bersabar, menjadi letih dan penat, terlebih tekanan perasaan apabila susu kurang mencukupi untuk si anak.

Namun, tahukah ibu ibu sekalian bahawa masalah di atas ini boleh di atasi?

Sebelum itu, suka saya bawakan kisah kejayaan seorang ibu ang dapat menyusukan anaknya dengan baik walaupun bekerja.

Puan Sakinah ini pernah mencuba jamu selepas bersalin, tapi tidak sesuai dengan beliau. Beliau malah menhalami sembelit dan air susu kering. Selain itu, Puan Sakinah juga berasa semakin letih akibat kekurangan nutrisi yang diperlukannya.

Berikut merupakan kisah penuh beliau.

PROSES PENYUSUAN MENJADI LEBIH MUDAH DAN BADAN KURANG PENAT


Assalammualaikum. Saya Sakinah Md Sanuri. Seorang Suri Rumah Tangga dan baru memiliki seorang anak 10 bulan yang lalu.
.
Saya sekadar ingin berkongsi pengalaman saya sepanjang proses menyusukan anak.
.
Habis sahaja pantang saya cuba untuk makan jamu atas nasihat ibu dan mak bidan. Tapi malangnya badan saya tak sesuai dengan jamu.
.
Saya alami sembelit yang teruk dan susu badan juga menjadi kering. Niat asalnya untuk pulihkan peranakan dan kembalikan tenaga tapi sebaliknya berlaku. Badan saya jadi makin letih dan mula rasa tertekan.
.
Yang lebih menyedihkan anak saya seolah-olah tidak puas menyusu dan selalu meragam. Saya cuba cari solusi dengan mencari produk yang betul-betul berkualiti.
.
Hasil carian melalui laman sesawang, rata-rata mengesyorkan untuk mencuba Produk Shaklee. Melihat kepada testimoni dan kandungan produk saya tertarik untuk mencuba.
.
ESP, ALFALFA & OSTEMATRIX adalah Set Menyusu Shaklee yang saya cuba pada waktu itu.
.
Selepas seminggu amalkan Set Menyusu Shaklee ini, anak saya lebih kenyang bila menyusu. Tapi pada waktu itu masih tak dapat lihat perubahan pada diri kerana niat asalnya hanya untuk bantu proses penyusuan sahaja.
.
Lepas sebulan, tiba-tiba suami tegur perubahan pada diri saya. Katanya streachmark pada bahagian perut saya dah semakin pudar dan kulit saya dah tidak kusam lagi seperti waktu mengandung.
.
Rupa-rupanya Alfalfa dah membantu tubuh saya untuk menyahtoksin (detox) dari dalam badan. Kesannya, badan saya rasa lebih ringan dan bertenaga. Jerawat juga tidak tumbuh lagi.
.
ESP pula merupakan sumber protein terbaik, ianya menggalakkan pertumbuhan sel-sel dan tisu badan yang lebih sihat. Oleh sebab itu kulit saya jadi semakin sihat, tidak lagi kusam dan streachmark semakin pudar.
.
Memang betul-betul berbaloi saya laburkan duit saya untuk Shaklee. Dalam satu produk ada banyak khasiat dan kelebihan.
.
Contohnya, saya beli set penyusuan untuk bantu proses menyusu anak, tapi hasil yang saya dapat adalah lebih daripada yang saya harapkan.
.
Kulit jadi cantik, badan sentiasa bertenaga, streachmark hilang, tidak ada lagi masalah sebelit dan anak puas menyusu.
.
Dan sekarang saya juga amalkan Vitamin C dan Bcomplex. Untuk bantu tingkatkan antibodi dan menstabilkan emosi.
.
Ibu-ibu selepas bersalin yang ada masalah sama macam saya jomlah cuba produk Shaklee. Diyakini selamat dan semulajadi.Sesuai untuk bayi anda.
.
Inilah serba sedikit pengalaman saya bersama produk Shaklee. Kalau tidak betul-betul berkesan saya tak akan Share pada orang ramai.
.
Semoga bermanfaat kepada semua ibu-ibu diluar sana.
***********************

Haa.. Seronok baca kisah Puan Sakinah ni. Beliau bukan sahaja dapat menyenyangkan anak beliau semasa menyusukan tetapi beliau dapat beberapa bonus tambahan dari set yang diamalkannya.


KELEBIHAN LAIN SET MENYUSU SHAKLEE YANG DIRASAI OLEH PUAN SAKINAH

1. Badan menjadi lebih bertenaga dan cergas walaupun sibuk di rumah.

2. Kulit menjadi lebih cerah

3. Kurang masalah jerawat

4. Stretchmark di bahagian perut semakin memudar

5. Detoksifikasi menyebabkan kulit muka lebih berseri.

6. Tidak ada masalah sembelit

Setelah merasai semua kebaikan di atas, akhirnya Puan Sakinah bersedia untuk terus komited dengan vitamin Shaklee kerana keberkesanannya yang telah dirasai.

BAGAIMANA SET MENYUSU SHAKLEE MEMBANTU RAMAI IBU DI LUAR SANA

Secara amnya, set menyusu Shaklee merupakan gabungan beberapa jenis suplemen Shaklee yang bertujuan untuk membantu menambahkan nutrisi dan zat zat dalam badan ibu ibu ini.

Ibu yang menyusukan kehilangan banyak zat dalam badan, terutama sekali kerana sebelum itu kita mengalami proses kehamilan dan berpantang kan.

Sudah semestinya banyak yang kurang dalam badan. Kerana itulah pentingnya mempunya suplemen yang dapat bantu untuk top up semula kehilangan nutrisi dalam bdan tadi.


Seterusnya, kita lihat bagaimana set menyusu ini terus membantu ibu ibu menjalani proses penyusuan mereka dengan gembira!You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty