Ahli Shaklee

BEKERJA DARI RUMAH : BANTU EKONOMI KELUARGA

July 03, 2014

Assalam..

Salam 5 Ramadhan..

Apabila kita bercakap tentang menjana pendapatan, kebanyakan daripada maklumat yang kita perolehi adalah melalui perniagaan, tidak kira melalui produk tertentu, ataupun perkhidmatan. Nilai hidup yang tinggi terutamanya kehidupan di kota kota besar memaksa ramai daripada mereka yang mempunyai pekerjaan yang tetap untuk menjana pendapatan sampingan, tidak kurang juga surirumah yang berkemahiran , yang mampu menjual produk mereka sendiri dengan lumayan.


Disebabkan inilah, saya sendiri memilih untuk memilih menjana pendapatan sendiri , secara sambilan. Selain daripada nilai hidup yang semakin tinggi, saya punya impian untuk bersama dengan anak saya sepanjang tempoh dia membesar, kurang stress di tempat kerja untuk menguruskan rumah dengan lebih baik dan punya masa untuk memperbaiki diri menjadi isteri terbaik buat suami tercinta. 

Every woman dreams to raise their children on their own. So do I ^^

So, saya memulakan bisnes dari rumah ini dengan Yuran pendaftaran RM65 sahaja. Alhamdulillah, sehingga kini saya tidak boleh berpisah daripada bisnes ini yang telah banyak membantu ekonomi keluarga, walaupun saya bekerja tetap juga. Saya kini sah bergelar ahli SHAKLEE berdaftar, dan mempunyai empayar sendiri serta pendapatan bulanan tetap .

MENGAPA SHAKLEE??

Saya kenal Shaklee pada tahun 2010, tetapi mula menjadi ahli pada tahun 2012, setelah kelahiran anak sulung saya. Dulu, saya kurang ilmu tentang Shaklee kerana tidak begitu ramai yang mempunyai info menarik tentang Shaklee bukan seperti di masa kini. Bermulalah langkah kecil saya dalam Shaklee sehingga kini, dari bonus biasa 2 angka ke bonus 4 angka bulanan.

Saya Jatuh Cinta Dengan Shaklee Kerana...

1. Sistem yang adil - Dalam Shaklee, sekiranya anda bekerja kuat dan berusaha dengan gigih, anda mampu untuk meraih pendapatan yang lebih banyak daripada 'upline' anda ataupun menduduki 'rank' yang lebih tinggi daripada 'upline' anda. Ternyata bukan sistem piramid ataupun sistem yang menindas 'downline'. Ini bisnes anda, jadi terpulang kepada anda untuk bagaimana mahu memajukannya. 

Yes. Betul. Shaklee benar-benar membuka mata saya bahawa ada MLM yang bersifat baik. Sebelum ini saya sudah banyak melabur berpuluh ribu dalam bisnes lain, namun untuk mendapatkan RM20 sebulan pun payah. Dengan Yuran Shaklee yang rendah itu, saya mampu dapatkan Rm50, RM100 atau RM1000 sebulan , dengan syarat tidak mudah berputus asa dan sentiasa berusaha dalam berbisnes. 


2. Produk yang berkualiti - Produk Shaklee merupakan produk yang sentiasa SEMULAJADI, sentiasa SELAMAT dan sentiasa BERKESAN. Dan yang paling penting, ianya HALAL. Saban tahun, Shaklee membelanjakan berjuta-juta duit hanya untuk membuat kajian ke atas produknya. Jadi tidak hairanlah produk Shaklee sangat berkualiti dan dipercayai ramai.
Selepas anak saya lahir, saya bertekad untuk berikan susu ibu sehingga usianya menjangkau 2 tahun (namun hanya bertahan selama 7 bulan sahaja, dek kerana ilmu yang sedikit dan tidak mahir dalam teknik pumping pada ketika itu). Saya jadi ahli pada bulan Disember 2012, masa tu promo ESP (setiap bulan Shaklee akan buat promo produk berbeza ). Alhamdulillah dengan pengambilan Vitamin C dan Esp ketika itu, sedikit sebanyak membantu saya menyusui anak dengan lebih baik, kulit anak pun kurang beruam (sebelum tu rashes dia agak banyak kemerahan). Sehingga kini, suplemen Shaklee terus memenuhi rutin harian kami seisi keluarga.

KINI GILIRAN ANDA

"Jangan tunggu sehingga orang lain berjaya, baru kita hendak mulakan langkah petama"

Quote ini saya dapat dari somewhere, lupa sudah. Bagi saya, tunggu dan lihat tidak sesuai diamalkan pada zaman serba pantas ini. Bagi saya, kita perlu ambil segala peluang baik yang ada, berusaha mencari maklumat yang tepat dan mulakan langkah kita sendiri. Kalau anda tahu dan kenal orang sekeliling anda sudah berjaya dalam Shaklee atau bisnes lain, itu tandanya sesiapa sahaja boleh berjaya dengan usaha dan kemahuan.

Kini giliran anda merasakan keseronokan menjana pendapatan dari rumah, membantu suami menambah pendapatan keluarga dan juga anda boleh penuhi keinginan anda tanpa perlu menunggu bantuan suami.

Saya sedia membimbing. Anda cuma perlu tentukan berapa banyak yang anda inginkan setiap bulan. Marilah kita sama-sama menuju kebebasan ekonomi masing-masing.

KLIK untuk sertai kami sekarang! Ayuh, dapatkan duit raya anda sekarang ^^
Your Shaklee Independant Distributor

Anidah Kamsin
ID : 891274


SMS/ WhatssApp
0165842330

FB : Nida Syam
Page FB: Ibugojes.com

*Penghantaran seluruh Malaysia

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty