elergik

Kebaikan Detoks Usus : Ketahui 10 Kelebihannya bersama Alfalfa Shaklee

January 06, 2014

Pernah tak anda merasakan hidup seharian anda sungguh tak selesa disebabkan ' tidak membuang dengan betul'?

Pernah tak anda juga, mempunyai emosi yang agak kurang stabil disebabkan masalah itu?

Worst case scenario jugak, pernah tak anda warded disebabkan oleh masalah usus?

Perkara-perkara di atas adalah apa yang biasanya berlaku apabila kita mengalami ketidakselesaan perut. Keadaan yang peling teruk sekali adalah apabila seseorang itu disahkan menghidap kanser usus, dek kerana perkara yang dirasakan biasa sahaja.Terdapat 10 kelebihan Detoks Usus yang kita perlu tahu:


1. Meningkatkan Keberkesanan Sistem Penghadaman.

Apabila kita dah detoks usus, usus kita dapat menyerap nutrien dengan lebih berkesan. Apabila bahan tidak terhadam tinggal lama dalam usus, ia akan menyebabkan bakteria merebak dan boleh memberi kesan lebih teruk. Usus yang bersih boleh menyebabkan bahan tidak terhadam melaluinya dengan mudah. Seperti juga longkang yang lancar aliran airnya, mampu membawa sisa-sisa terbuang dengan baik jauh ke tempat kumbahan. Longkang tersumbat boleh menyebabkan kotoran tersekat dan mendatangkan bau busuk serta penyakit.2. Bantu kita buang air dengan lebih kerap, elak sembelit.


Sembelit membuatkan bahan tidak elok dalam usus berada didalam badan dengan lebih lama. Itu sangat tidak baik untuk badan. Kenapa? Sebab toksin benda tidak terhadam itu boleh menyerap ke dalam saluran darah dan mendatangkan penyakit. Ia juga boleh menyebabkan kesan lebih teruk seperti buasir.


3. Meningkatkan tenaga


Membuang toksin dalam badan boleh tingkatkan tenaga. Tenaga yang diperlukan untuk membuang kotoran dalam usus akan lebih dijimatkan dan disalurkan untuk keperluan badan yang lain. Ramai orang yang menjalani detoks usus merasa lebih bertenaga, pengaliran darah yang lebih lancar dan tidur yang lebih lena.


4. Meningkatkan kadar serapan vitamin dan nutrien


Usus yang telah dibersihkan membantu air, vitamin dan nutrien di serap dengan lebih baik. Usus yang kotor membuatkan penyerapan nutrien kurang kerana dihalang dengan toksin yang berada dalam usus.


5. Meningkatkan fokus.

Sebanyak manapun makanan berkhasiat yang kita makan, tetapi tidak dapat diserap, alangkah ruginya.Fokus hilang apabila badan tidak sihat kerana makanan berkhasiat yang dimakan tidak diserap dengan baik oleh tubuh. Detoks usus secara tidak langsung meningkatkan taraf hidup seseorang dengan meningkatkan fokus apabila keperluan vitamin dan nutrien dalam badan dapat diserap dengan baik.6. Permulaan yang baik untuk kurus


Makanan kurang serat yang tidak membantu detoksifikasi usus akan melalui usus lebih satu perempat lambat dari makanan penuh serat. Sejenis lendiran akan terhasil disebabkan laluan makanan yang lambat ini dan melekat di dinding usus. Ia juga menyebabkan jumlah berat yang membantu pembuangan bahan sisa lebih tinggi. Detoks usus membantu menguruskan badan. Ramai orang yang hilang berat disebabkan oleh detoks usus kerana ia juga membantu meningkatkan metabolisma badan.7. Mengurangkan risiko barah kolon.


Semua toksin yang kita makan, hidu, minum dan yang diserap oleh kulit akan diproses oleh gastrointestinal (dalam usus) dan hati. Toksin yang berada dalam kolon dengan lebih lama akan membentuk sel tidak baik seterusnya menyebabkan barah/ kanser8. Meningkatkan kesuburan.


Detoksifikasi Usus boleh menggalakkan pengambilan makanan yang sihat dan berserat tinggi, meningkatkan kekerapan buang air dan mengawal berat badan. Lemak adalah bersifat estrogen, jika terlalu banyak dalam badan, ia akan menyukarkan peluang untuk mengandung. Usus yang memberat disebabkan toksin dalamnya akan menekan uterus dan organ pembiakan yang lain dan menjadi penghalang. Detoks usus atau pembersihan usus akan membuang toksin dan bahan kimia yang mengganggu telur dan sperma.


9. Mengekalkan keseimbangan pH dalam darah.


Makanan yang biasanya menyebabkan usus tersumbat adalah makanan yang berasid, biasanya makanan yang berprotein tinggi dan kurang serat. Ia akan jadi punca kelesuan. Ia adalah disebabkan tisu sel dalam usus telah dicemari toksin. Apabila yis, fungus, bakteria dan parasit menyerap dalam darah, pH dalam darah akan menjadi tidak seimbang. 


10. Meningkatkan kesihatan badan secara keseluruhan. 


Detoks serta membersihkan usus dari toksin dan sisa yang tidak elok boleh membantu meningkatkan kecergasan badam badan akan rasa lebih ringan, serta lebih sihat.


Shaklee juga mempunyai produk yang membantu detoks usus dan membersihkan usus. Ia dapat meningkatkan kekerapan pembuangan air, membuang dengan lebih kerap  dan sekali gus dalam membantu untuk kurus. Ia adalah Alfalfa Shaklee.Harga Alfalfa Shaklee hanyalah RM56.25 (sabah sarawak) dan RM 53 (semenanjung)

SEMPENA BULAN PROMOSI ALFALFA INI, SHAKLEE MENAWARKAN ALFALFA (s) PADA HARGA YANG JAUH BERPATUTAN

HARGA PROMO ALFALFA (S) 330 biji/JANUARI 2014 : 

RM 48.20 (sabah sarawak) dan RM 45.40 (semenanjung)


BERBALOI BALOI BUKAN.. 

TAWARAN HEBAT LAGI... BELI 2 BOTOL DAN KE ATAS AKAN DAPAT HARGA RUNTUH DARI SAYA ..
Sebarang tempahan dan pertanyaan boleh hubungi :

Anidah Kamsin (891274)
HP : 0165842330

sms/wassap/wechat

FB : nidasyam 

info credit to : tipsihatselalu

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty