Bcomplex

NUTRISI IBU HAMIL

May 19, 2013



Salam semua ^^

Kehamilan merupakan saat terindah yang berlaku untuk semua ibu terutamanya yang baru pertama kali bukan? (Teringat cerita mengandungku dulu dulu)..hehe..seronok sebab tunggu hampir 2 tahun untuk successfully conceive gitu..

Apa pun, kesihatan sepanjang kehamilan adalah sesuatu yang perlu diambil kira..



Pemakanan yang seimbang adalah apa yang sentiasa dipesan oleh doktor, pegawai perubatan juga nurses kat klinik kan, untuk ambil dan kena seimbang. Sayuran, buah, karnohidrat protein dan seumpamanya..Namun, sejauh mana kita mampu untuk mengamalkan secara penuh pemaknan seimbang ini? Yang lebih teruk lagi, ramai kalangan ibu-ibu yang lebih memilih makanan segera daripada yang penuh nutrisi.

Jangan risau dan runsing, Shaklee faham kehendak ibu-ibu, bapa-bapa juga baby-baby yang perlukan nutrisi yang lengkap ini. Set Ibu Hamil Shaklee menyediakan semua nutrisi yang lengkap untuk diamalkan oleh ibu-ibu, yang semestinya selamat, semulajadi dan berbaloi.

Set Ibu Hamil Shaklee 


Banyaknye kene ambik? Telan sekali ke? hihi..ramai yang bagi respond macam tu..
Vitamin di atas saya tak letak caption which one untuk tri 1, 2 n 3..nak bagi tunjuk bahawa all the above ada essentials for pregnant mothers. Kenapa? Ok , setiap vitamin di atas mempunyai fungsi istimewa dalam memelihara kandungan kita, si baby comel. Sebenarnya kesemua di atas boleh diambil seawal awal kehamilan kecuali Omega Guard. Ibu-ibu comel bolehlah mengambil Omega bermula dari kandungan 4/5 bulan ke atas, atau pun semenjak trimester kedua. 

Ok, berikut merupakan fungsi dan kebaikan setiap Vitamin di atas ini;

ESP

* Membekalkan tenaga sepanjang hari. 
* Mengurangkan rasa mual (morning sickness) pada awal kehamilan, atau sepanjang kehamilan
* Pilihan terbaik bagi ibu yang mengalami kencing manis, atau bacaan gula tinggi semasa hamil. Ini kerana, indeks glisemik nya yang rendah sesuai bagi pesakit yang disebut tadi.
* Membekalkan sumber protein untuk pertumbuhan organ-organ janin yang sempurna, dan mengurangkan risiko keguguran. 
* Ibu-ibu akan menyedari bahawa kulit akan menjadi lebih berseri, dan bermaya dengan pengambilan ESP, kerana ESP berupaya membaiki sel-sel badan, sekaligus penguna akan memperolehi kondisi kulit yang lebih baik.

Vita Lea Iron Formula

* Sejenis multivitamin yang lengkap dengan nutrient yang diperlukan oleh badan. Pesakit tidak perlu mengambil obimin lagi apabila consume Vita Lea.
* Sesuai bagi mereka yang kerap pening akibat kekurangan darah atau anemia.
* Menyediakan sumber zat besi yang cukup untuk pengambilan harian zat besi ibu hamil.

Bcomplex With Folic Acid 

* Mengandungi kesemua 8 kumpulan vitamin serta lengkap dengan asid folik. 
* Asid folic penting untuk pertumbuhan janin , bagi mengelakkan baby comel kita mengalami spina bifida, sejenis kecacatan saraf tunjang yang boleh mengakibatkan kematian bayi..huhu..sedih kan..
* Vitamin B complex ini juga berupaya untuk mengurangkan stress, keletihan kerana semua maklum bahawa sepanjang kehamilan ibu akan mudah terasa letih.

Vitamin C 
* Ramai yang tidak memandang sanagt kehadiran Vitamin C semasa hamil. Namun, Vitamin C amat penting dalam pembuntukan gigi, gusi dan juga tulang bayi.
* Juga penting dalam menyediakan sistem imun ibu agar kurang mendapat sakit
* Juga, pengambilan vitamin C boleh membantu ibu mengurangkan sembelit 

Ostematrix

* Oste merupakan sumber kalsium dengan Vitamin D. Keduanya sangat penting untuk tulang bayi, juga kesihatan tulang ibu kerana ibu kini berkongsi kalsium dengan si baby comel.
* Pengambilan Oste juga boleh mengurangkan simtom sakit bada, kekejangan dan keletihan kepada ibu.
* Juga membantu ibu untuk mendapatkan tenaga semasa proses meneran kelak. 

Omega Guard 

Antara produk Shaklee kegemaran saya.^^
* Membantu perkembangan otak baby
* Berupaya mengawal berat badan ibu semasa hamil (hasil testimoni pengguna)..

So, apa tunggu  lagi?. Mari cepat cepat dapatkan Set Ibu Hamil ini . Ilustrasi di atas adalah caood news kepada semua mommies, anda boleh dapatkannya terus dari laptop anda dengan membuat pembelian sendiri di sini



ATAU

Hubungi Saya, untuk konsultasi dan maklumat lanjut. ^^

Anidah Kamsin
ID 891274
0165842330 (WhatsApp/ WeChat/SMS)
Page : ibugojes.com

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

beauty